Betörésbiztos bejárati ajtó?

A betörések nagy százaléka a bejárati ajtókon keresztül történik. Nyitva maradhat az ajtó, betörhetik az ajtót, vagy a betörő kulcsot használhat a belépéshez. Bármilyen beviteli módot is használnak, jelentős veszteséget könyvelhet el, ha sikerrel jár a betörő. A bejárati ajtó megerősítése okos befektetés az ilyen veszteségek elkerülésére. A masszív bejárati ajtó nem csak a betörőket riasztja el, hanem családja biztonságára is ügyel.

5 módja annak, hogy betörésbiztossá tegye otthona bejárati ajtaját

Ismerje meg a különböző módokat a bejárati ajtó javítására és otthona védelmére.

  1. Erősítse meg az ajtó vasalatát!

Ha régi bejárati ajtaja van, ellenőrizze a vasalatokat, beleértve az ajtófélfákat, a zsanérokat, az ütközőlemezeket és az ajtóláncokat, hogy nincs-e benne anyagfáradás vagy hiba. A gyenge ajtó könnyű belépést biztosít otthonába a betolakodóknak. Ha egy betörő ismételten erőszakkal nyomja be az ajtót, a gyenge ajtó könnyen megadja magát, és beengedi.

Betörésbiztos bejárati ajtó?

Az ajtó megerősítéséhez rögzítse az egységet erősebben a falhoz. A rendszer megerősítése előtt ellenőrizze az ajtórögzítő rendszer gyenge pontjait. Ellenőrizze a zsanérok és a csavarok állapotát. Ha a csavarok rövidek és rozsdásak, használjon hosszabb csavarokat, hogy megerősítse a bejárati ajtót, és megnehezítse a leverését.

A bejárati ajtó megerősítésének másik módja az edzett acélból készült zsanércsavarok használata. A fémcsavarok az ajtófélfába illeszkednek, amikor becsukja az ajtót. A zsanércsavarok azt is lehetetlenné teszik, hogy a behatolók felemeljék (leemeljék) az ajtót a zsanérokról. Közben szereljen fel erősebb acél ütközőlemezeket hosszabb csavarokkal, hogy megerősítse a bejárati ajtót. Ha kifelé nyíló ajtaja szabad zsanérokkal rendelkezik, a fémcsavarok és fém ütközőlapok egyszerű, de hatékony módja a bejárati ajtó biztonságának megerősítésének.

  1. Frissítse az ajtózár rendszert

Az ajtózár lehetővé teszi a bejutást az ajtón, és a behatolókat is távol tartja. Az életkor és az időjárási hatásoknak való kitettség következtében a bejárati ajtózár elveszíti eredeti funkcióját. Ha bármilyen sérülést, rozsdát vagy egyéb hibát észlel az első ajtózárakon, cserélje ki ezeket.

Számos zárrendszer közül választhat, beleértve az ötkaros hornyos zárakat, a reteszzárakat, a bevágásos zárakat, a duplahengeres zárakat, az elektronikus zárakat és az intelligens zárakat, a gombos zárakat, a hengeres karos zárakat és az éjszakai reteszeket. Minden zárrendszernek egyedi jellemzői, előnyei és hátrányai vannak. Testreszabhatja a legjobb zárrendszert a bejárati ajtóhoz a fokozott biztonság érdekében.

Bármelyik zár cseréjét is választja, győződjön meg arról, hogy az egység megfelel a lakásbiztosítási előírásoknak. Az ajtózár helyes megválasztása esetén a biztosító fizet akkor, ha esetleg mégis sikerül a betörőnek bejönni. A MABISZ részletes útmutatást ad, hogy a bejárati ajtón minél kisebb valószínűséggel jöjjön be olyan személy, akinek erre nem adtunk engedélyt, vagy nem engedtük be. Tekintse át a piacon kapható többféle zárrendszert a bejárati ajtó megerősítéséhez.

  1. Telepítsen egy videocsengőt

A videocsengő okos befektetés otthona biztonsága érdekében. Az innovatív rendszer csatlakozik otthona biztonsági rendszeréhez, így videofelvételeket is közvetít okoseszközére bárhonnan. Az első ajtócsengő mozgásérzékelésen keresztül működik, vagy amikor a látogató megnyomja a csengőt. A videocsengő kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, akár otthon van, akár nem.

  1. Erősítse meg az ajtóüveget

A legtöbb otthoni bejárati ajtó egyedi üvegpanelekkel rendelkeznek. Az üvegrész több funkciót is ellát, beleértve a fokozott esztétikát és a természetes megvilágítást. A gyönyörű ajtópanel azonban befolyásolhatja a bejárati ajtó hatékonyságát. Ha üvegpanelt szeretne használni az ajtón, helyezzen biztonsági fóliát vagy fémrácsot az üvegre. Egy másik lehetőség az erősebb edzett vagy laminált üvegre váltás.

  1. Váltson tömör ajtóra

A bejárati ajtóhoz választott mag típusa határozza meg otthona biztonságát. Az üreges ajtók népszerűek alacsonyabb költségük, egyszerű telepítésük és egyszerű testreszabhatóságuk miatt. A tömör mag panelek azonban erősebbek és tartósabbak, és fokozzák a bejárati ajtók biztonságát. Ha üreges bejárati ajtaja van, a tömör lapra való cerélése javítja otthona biztonságát.

Módokat keres otthona biztonságának javítására? Lépjen kapcsolatba velünk a fent látható telefonszámra kattintva. Mi vagyunk az otthoni biztonsági rendszerek szakértői, akik mindig készen állnak ügyfeleink kiszolgálására. Zárnyitás, ajtónyitás éjjel, nappal, azonnal!