Zárjavítás Budapest

Zárjavítás Budapesten profi zárjavító szakemberek, precíz munka. Ne hagyja ingatlanában, irodájában tönkre menni a zárakat kérjen szakszerű zár karbantartás és cserét időben.

Vegye elejét a kellemetlen meglepetéseknek és végeztessen teljes zárcserét. Ha új otthonba költözött, vagy új irodát bérelt, vásárolt első dolog legyen az összes zár lecserélése. Sokan nem is tudják, hogy az iroda vagy lakás kulcsaihoz hányan férhettek hozzá. Ilyenkor kockázatos a régi zárakat fent hagyni, hiszen olyanok is be tudnak menni másolt kulccsal, akikre nem is gondolna az eredeti tulajdonos sem.

zarjavitas-budapest

Érdemes akár az otthonában és az irodájában is egy szakembert megbízni a zárak karbantartásával. Ha a szakember ismeri a helyszínen a zárakat akkor könnyebben tud segíteni akár éjszaka is, ha becsapódott az ajtó és kizárja magát, vagy elveszíti a kulcsát.

Mabisz által elfogadott zárak

Biztonsági zár: biztonságos zárnak minősíthető a legalább 5 csapos hengerzár betéttel, vagy minimum 6 rotoros mágneszár betéttel ellátott zárszerkezet, az egy vagy két oldalon fogazott kulcsos minimum 6 lamellás zár, amennyiben ezek variációs lehetőségeinek száma több mint tízezer.

A Mabisz nem ajánlja a az ELZETT 700 típusú olcsó kéttollú zárat, mivel az nem minősül biztonsági zárnak. A kulcsok variálhatósága jóval az elvárt tízezres határ alatt van. Ezért ezt a zár illetve kulcsfajtát nem ajánlják külső nyílászárókra felszerelni.

Ajtózár csere

Ajtózár csere oka lehet ha elveszítette a kulcsait, ha meghibásodott a zár, vagy ha megkerültek ugyan az elvesztett kulcsok, de nem szeretné, ha a lemásolt kulccsal később idegen behatolna a lakásába. Egy jó lakatos, zárnyitó szakember segít a megfelelő zár kiválasztásában és szakszerű beszerelésében.

Miről veszem észre, hogy meg fog hibásodni az ajtózár?

Ha a zár megsérült, vagy kezd elromlani, annak általában vannak előjelei. Nehezen akadozva fordul el a kulcs a zárban, nehezen lehet lenyomni a kilincset, a kulcs elfordításnál megakad, vagy többszöri behelyezés után lehet csak elfordítani a kulcsot. Ez annak a jele, hogy elkoptak a zárban az alkatrészek, és kezd megbízhatatlanná válni. Csak a gördülékenyen, könnyedén működő zár nevezhető megbízhatónak. A zár is olyasmi, mint egy finom óraszerkezet másfajta funkciókkal. Viszont a záraknál is fontos az olajozott könnyű működés, hogy bármikor ki tudjuk nyitni az ajtót a hozzá illeszkedő kulcsokkal. Egyébként ezzel szorosan összefügg, hogy ha különböző zárakat hasonló kulcsokkal nyitunk, akkor érdemes megjelölni a kulcsokat, hogy melyik kulcs melyik zárat nyitja. Ha összekeverjük a kulcsokat és rossz kulccsal erőltetjük a zár nyitást akkor megsérülhet vagy akár bele is törhet a kulcs a zárba.

Nem biztos abban, hogy milyen típusú zárakat kell lecserélni? Kérjen ingyenes helyszíni felmérést. Segítünk a megfelelő zárakat beszerezni és felszerelni.

Mennyibe kerül a zárak cseréje?

A zárcserénél a helyszínen pontos árajánlatot adunk. A zárak cseréjének költsége a következőktől függ:

  • A zár / hengerzár gyártója, amelyre cserélni kell.
  • A zár minősége, bonyolultsága.
  • Az Ön lakhelye, milyen távolságban végezzük a zárcserét,
  • A napszak, amikor a zárcserét végezzük,

Ha zárcserében gondolkodik kérje szakmai segítségünket, Segítünk kiválasztani azokat a zár megoldásokat, amelyek segítségével értékeit és nyílászáróit biztonságban tudhatja. Az ajtózáraktól az ablak zárakig, a bejárati ajtózártól a reteszig segítünk megbízható és biztonságos zárakat választani és ezeket fel is szereljük 100% garanciával.

Új zárak felszerelése

Az új zár felszerelésének leggyakoribb okai a következők:

Új otthonba költözött, új lakásba / irodába / bérleménybe költözött, és nem szeretné, hogy idegenek hatoljanak be ingatlanába. Ha biztosítás van az ingatlanra, akkor a biztosító is előírhatja, hogy milyen zárakat tekint biztonságosnak, a biztosítói szerződés érvényességének a feltétele, hogy a mabisz által is biztonságosnak minősített zárakat szereljünk fel.

Léteznek biztonságos kulcs nélküli beléptető rendszerek is, kártyás beléptetők, kódzárak. Ezek beszerelése és üzemeltetése is szakértelmet kíván. Ha bármiben segíthetünk, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot, hívjon a fenti számon.